2. Schoon en Groen

Wij zijn in gesprek met Eigen Haard om tot een gezamelijk project te komen. Bewoners activeren met behulp van grijpers om de omgeving van hun woning van zwerfvuil te ontdoen.

Het voornemen is om grijpers uit te delen. In combinatie met een kleinschalig activiteit. Door dit eens samen te doen. Met elkaar als bewoners van een bepaalde straat. Hiervoor is wel budget nodig. De Gemeente stelt geen grijpers gratis beschikbaar. Alleen lenen en terugbrengen is het beleid. Dat geldt op bepaalde dagen van het jaar, zoals de jaarlijkse clean-up day.

Wanneer de grijper het hele jaar door ter hand genomen kunnen worden, dan is dat beter. De opzet is om de grijpers vooraf in een andere kleur te schilderen. Bijvoorbeeld goudkleurig. En te versieren met wol, draad. Deze creatieve bezigheid komt van elders, heet Yarning en in het Nederlands vertaald wildbreien, omdat deze vorm van hobby als kunst gebruikt wordt in de openbare ruimte om deze zonder chemische middelen en plastic te verfraaien. Geeft een meer aangenaam, veilig gevoel.
|
Gelijktijdg kan hetzelfde gedaan worden met latjes. 100 stokjes liggen hiervoor klaar. Deze kunnen dan gebruikt om een veld gras / grond af te bakenen, wat gezaaid is met allerlei zaad of om een tuin aan te geven.

Voor een impressie.