3 Reacties

 1. Lieve mede-Reigersbossers,

  Wat fijn dat jullie er zijn en jullie je zo inzetten ons Reigerbos te verbeteren! Thema’s als gezondheid, onderwijs en publieke ruimte zijn niet eenvoudig. Veel bewoners en onderwijs-en gezondheidswerkers in de buurt maken zich daar ook grote zorgen over. Een directe en ernstige bedreiging voor de volksgezondheid is het huidige beleid rond het groen rond Reigersbos ( Hoge Dijk, Gaasperzoom, Gaasperplas) Het beheer is in handen van een pachter die de ruimte steeds vaker uitgeeft aan lawaaifestivals. Lawaai is qua impact op de volksgezondheid te vergelijken met tabak en fijnstofuitstoot, en is net zo dodelijk. Recent onderzoek toonde bovendien nog eens aan dat het IQ van jonge kinderen negatief wordt be├»nvloed door lawaai. Daarnaast wordt het groen bedreigd door plannen voor grootschalige horeca en nog meer evenementen in bovengenoemde gebieden. De publieke ruimte moet publiek blijven. Gratis, voor alle bewoners. De groengebieden mogen geen ‘grootstedelijke functie’ ( beleidsnota) krijgen , met parkeerplaatsen en pretfunctie. Iedereen is welkom in ons Gaasperdammer groen, maar niet als pretpark! Help mee om er voor te zorgen dat het weer rustig wordt in Reigersbos/Gaasperdam voor mens, flora en fauna!

  • Beste heer Aki,

   Fijn dat u onze inzet waardeert. Graag nodig ik u uit op het eerstvolgende overleg van het bewonersplatform om nader toe te lichten hoe Groen Gaasperdam het bewonersplatform zou kunnen helpen deze thema’s goed op te pakken.

   Ik neem u mee in de mailing voor de vergadering.

   Groetjes Dennie.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*