– intro 8 december 2020

zijn wij met elkaar bijeen geweest hetzij niet in fysieke aanwezigheid. Dankzij het internet, programma ZOOM is het mogelijk geweest met elkaar in gesprek te gaan over zaken en mensen, die ons in de buurt ter harte gaan. Helaas niet helemaal optimaal. Niet voor iedereen weggelegd. Vandaar dit bericht. Ook voor hen, die meer willen weten.

Onder andere:

Het platform wil een rechtsvorm aanvragen. Voor de oprichting heeft het Fonds voor Zuidoost een subsidie aanvraag toegekend. Wij zijn nu op zoek naar mensen, die hun schouders willen zetten onder de Stichting Bewonersplatform Reigersbos. De vacatures voor de werving van bestuursleden staan op de VENZO-website. U kunt kandidaten aandragen. Of zelf reageren. Wij zijn benieuwd.

Er is een inventarisatie gemaakt van mogelijke activiteiten in 2021. Wij hopen als plaform te komen toteen structuur, waarbij deze blijvend gefaciliteerd worden. Er zijn veel activiteiten aangedragen direct en indirect vanuit ons midden als bewoners van de buurt. Door wie. Met een globale indruk ten aanzien van de kosten. De 37 verschillende activiten zijn samen bijeen als een pakket, welke wordt voorgelegd aan de gemeente. In welke mate al deze activiteiten kunnen doorgangs vinden, hangt af van de Corona – maatregelen en het beschikbare budget, de ruimte en de plaats. Hierbij werken wij samen met de Kazerne, broedplaats voor kunstenaars en creatieve ondernemers.

Er is een nieuwe actuele bewoners/contact – lijst gemaakt e-mailadressen, telefoongegevens. In welke mate betrokken. Enkel informatief, of gekoppeld aan werkgroep uit interesse. Naast de website die in beheer intern wordt overgedragen, wordt er informatie uitgewisseld met email en bewonersgroepapp.

We hebben met Eigen Haard in deze zoommeeting gesproken en aandacht besteed aan aardgasvrij en de verduurzaming. Het is belangrijk om deze 2 processen goed en regelmatig te communiceren. Zowel voor huurders als voor woningeigenaren, die in VVE’s georganiseerd zijn. Gezamenlijke vergaderingen vinden immers niet plaats. En het is van belang de plannen en ontwikkelingen op elkaar af te stemmen. In Reigersbos als buurt is het huizenbezit heel divers. Een overzicht maken van de alle VVE’s is een allereerste stap.

Er zal zeker een start worden gemaakt om de uitstoot van CO2 te verminderen. In Reigersbos lijkt deze nog op on hold te staan vanwege de complexiteit. Er dienen per woongebied passende oplossingen te worden uitgewerkt. Samen als bewoners met de woningcorporaties. In Holendrecht is de Groene Hub gevestigd. Deze houdt zich bezig met de vergaande plannen van de Gemeente. Advies leg contact met Groene Hub.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*