WINDENERGIE / RES

Tot aan de concept-RES waren in veel regio’s vooral ‘professionele’ organisaties betrokken bij de RES. De nadruk lag op op het verzamelen van feiten en het zoeken naar locaties waar de opwek van duurzame energie mogelijk kan zijn: de ‘zoekgebieden.” Daarover vindt nu in veel regio’s intensiever het gesprek plaats met de omgeving. Het is belangrijk dat overheden en inwoners zo vroeg mogelijk met elkaar in gesprek zijn. Ook met mensen die soms minder snel hun stem laten horen.

Wij zien uit naar een inhoudelijke uitwisseling gedurende deze buurt tafelgesprekken in de hoop, dat de inbreng van bewoners gemaximaliseerd wordt.

Vanaf eind augustus heeft het enige tijd geduurd hoe het proces hiervan gaat verlopen. Inmiddels is er meer duidelijkheid over het participatieproces.

Bewoners met interesse en betrokkenheid over windenergie kunnen zich digitaal aanmelden om mee te doen aan een workshop van de Gemeente Amsterdam over windmolens en wat kenmerkt uw buurt op 6 november 2021 in Buurthuis Holendrecht. Er is zijn 2 sessies. Als buurt grenzen wij aan Gein. In Buurthuis Gein zijn op 13 november eveneens 2 sessies.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*