WINDENERGIE / RES

Tot aan de concept-RES waren in veel regio’s vooral ‘professionele’ organisaties betrokken bij de RES. De nadruk lag op op het verzamelen van feiten en het zoeken naar locaties waar de opwekking van duurzame energie mogelijk kan zijn: de ‘zoekgebieden.” Daarover vindt nu in veel regio’s intensiever het gesprek plaats met de omgeving. Het is belangrijk dat overheden en inwoners zo vroeg mogelijk met elkaar in gesprek zijn. Ook met mensen die soms minder snel hun stem laten horen.

Wij zien uit naar een inhoudelijke uitwisseling gedurende deze buurt tafelgesprekken in de hoop, dat de inbreng van bewoners gemaximaliseerd wordt.

Bewoners met interesse en betrokkenheid over windenergie hebben kunnen mee doen in de reflectiefase. In november heeft hiervoor een workshop sessie plaatsgevonden in het buurthuis van Holendrecht en van Gein. Een workshop van de Gemeente Amsterdam over windmolens en wat kenmerkt uw buurt.

Het resultaat is een kwestie van nieuwsverspreiding door de Gemeente Amsterdam. Op de kalender van de website staat op 11 januari 2022 een inspreekavond over deze reflectie genoteerd verbonden aan de commissie FED van ons stadsbestuur.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*