Wat is Buurtbudget Zuidoost?

samen 1 plan

Op de website van de Gemeente in week 51 van 2021 staat als introductie:

Buurtbudget Zuidoost is een op maat gemaakte buurtbudgettenregeling: community-based budget. Via deze regeling krijgen bewonersorganisaties meer zeggenschap en voeren ze plannen uit om de buurt beter te maken.

Alle bewoners kunnen ideeën voor verbetering van de buurt aandragen. Samen met de buurtbewoners maken de bewonersorganisaties dan een actieplan. Daarna bekijkt het stadsdeel of het plan in zijn geheel of gedeeltelijk haalbaar is.

Als bewonersplatform is ons aangeboden het voortouw nemen om als bewoners en organisaties in Reigersbos samen 1 plan in te dienen. Hiervoor zullen wij met hen in overleg gaan om activiteiten op te zetten welke in aanmerking komen voor financiering vanuit het budget. Hiervoor is in 2022 een bedrag van 79.000 Euro beschikbaar.

Als bewonerplatform hebben wij een activiteiten overzicht Bewonersplatform Reigersg – Focussnr. – Gebiedsplan Gaasperdam 31 december 2021B
Als basis geldt het overzicht verzameld in november 2020. Deze lijst is recent vernieuwd. De voortgang van activiteiten hangt af van de inzet van actieve bewoners, van wanneer en van hoe. En dat hun voornemens opgepakt kunnen worden, passen in de aanpak van de buurtbutgetten van de Gemeente.

Voor meer informatie kunt u de website van de Gemeente bezoeken.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*