Onderteken referendum

Kies juist …

In de Provincie Noord-Holland en dus ook Amsterdam mogen windturbines niet dichterbij woningen staan dan 600 meter. Die afstandsnorm is beter dan de rijksnorm, die is 350 meter! De Nederlandse norm deugt niet, zegt de Raad van State. Dat klopt, de 350 meter norm komt uit de tijd dat de turbines veel kleiner waren. De regering is nu bezig met een nieuwe, veiliger en gezondere norm.

In de tussentijd wil Amsterdam er nog snel even tussendoor sneaken en alle stadsranden vol zetten met windindustrie voordat de nieuwe Nederlandse norm ingaat.

In Reigersbos staat ons zelfs een rampscenario te wachten: de gemeente praat nu over een plan om samen met de gemeente Ouder-Amstel een compleet windpark te bouwen. Het heeft de naam ‘Windpark Knooppunt Holendrecht’ gekregen, om te verdoezelen dat het hier om een natuurgebied gaat. Een windpark met industriële turbines van mogelijk 210 meter hoog in ons natuur-en recreatiegebied De Hoge Dijk, naast ons zwemstrand. En naast -veelal kwetsbare- bewoners voor wie dit gebied als frisse groene recreatieruimte belangrijk is!

De windmolen bij de Ouderkerkerplas is 80 meter hoog, een mini-molentje vergeleken met de mogelijk 2,5 keer zo grote turbines die ons te wachten staan.

Via een referendum proberen wij, bezorgde Amsterdammers die plannen tegen te houden. En U kunt meehelpen!

Teken voor het referendum voor windturbines op veilige afstand van mens en natuur.

De provincie Noord-Holland wil de grens voor windturbines van 600m schrappen. Bezorgde burgers hebben tegen die plannen een referendum bij de provincie aangevraagd. Daarvoor zijn 40.000 ondersteuners nodig.

Bezoek de website van Windalarm en teken de ondersteuning:

www.windturbinereferendum.nl

Let op, het gaat om 2 verschillende aanvragen. De ene gaat over de afstandsnorm tot woonhuizen en de andere gaat over het loslaten van de norm in beschermde natuur (zoals De Hoge Dijk) als de nieuwe omgevingswet in gaat.

In dat geval is het nodig om 2x in te loggen op de site van de provincie.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*