GESPREKKEN IN STAD

Oost
Zuidoost

Bijeenkomsten over windmolens in Amsterdam

Sinds het najaar van 2019 zijn er voor en met inwoners en betrokkenen meerdere bijeenkomsten geweest over het opwekken in Amsterdam van duurzame energie, waaronder windenergie, en over de Regionale Energiestrategie (RES).

In april organiseert de Gemeente Amsterdam 5 online bijeenkomsten over windenergie. Er zijn 4 bijeenkomsten voor bewoners van de stadsdelen met ‘windzoekgebieden’: Oost, Noord, Nieuw-West en Zuidoost. Ook is er een bijeenkomst over héél Amsterdam. Vanwege de coronamaatregelen worden deze gesprekken met een klein aantal personen gehouden en worden deze uitgezonden via een livestream.

Op maandag 19 april 19.00 uur organiseert de gemeente een online gesprek over windmolens. In een gesprek tussen bewoners, wethouder Marieke van Doorninck en experts geven we informatie over de ontwikkeling rondom windmolens in de stad Over onder andere het waarom en de noodzaak van windenergie ook in Amsterdam, over de voorgestelde zoekgebieden, gezondheid, natuur en het proces van besluitvorming en verder.

Op dinsdag 20 april 19.00 uur organiseert stadsdeel Zuidoost een online gesprek over windmolens. In een gesprek tussen bewoners, bestuurder Dirk de Jager en experts geven we informatie over de ontwikkeling rondom windmolens in Zuidoost. Over onder andere de voorgestelde zoekgebieden (in Zuidoost Diemerscheg, Waternetlocatie bij Weesperkarspel en knooppunt Holendrecht), gezondheid, natuur en over het proces van besluitvorming en verder.